OVER BAR PILAR

BAR PILAR vult het gelijkvloers en de zonnige terrassen van Brussel’s nieuwste cultuurcomplex PILAR. Naast de bar ligt de grote concertzaal, boven de bar twee expo-verdiepingen. Elders in PILAR en in de oude kazerne SEEU vind je ook een cinema, massa’s repetitielokalen en meer.

BAR PILAR is een warm bad voor muzikale ontdekking, vers eten de hele dag door (veganvriendelijk), zonnige apéros en concerten in het zuiden van de stad. We hebben onze bar gevuld met oude zachte zetels, een nostalgische piano, een klein podium voor jouw events, een gezelschapsspelentoren en een prachtige dansvloer. Zie onze bistro als een ecolabo: we voeren een neverending vrij onderzoek naar wat lekker bereid, zacht geprijsd, duurzaam eten kan zijn.

  • We werken met lokale seizoensproducten in een zero-waste filosofie. Wie blijft plakken krijgt al eens gratis kliekjes op tafel gezwierd 😉
  • Take away kan voor al onze drankjes, broodjes en zelfs ook soep en pasta. Met dank aan Billy cup voor haar herbruikbare bekers.
  • Als progressieve, inclusieve VUB’ers schotelen we een eetcultuur voor waarmee we trots de toekomst in kunnen: voetdrukverlagend maar met on the side voor iedereen zijn pleziertje, van vlees over zuivel tot zalige suikerbommetjes.

Tot slot, onze verzekering tegen grote dorst:

  • Choufkes en Vedettjes op tap, Zinnes en Zattes in de kast, en een wisselkaart van nieuwe lokale brouwsels
  • Verse muntthee, gemberthee en chai; biomelk (haver, soja en koe) en OR bonen die langs een La Marzocco espresso machine passeren, de Rolls Royce van de koffiemachiens.
  • Huisgemaakt vers sap, ijsthee, siroopdrankjes, mock- en cocktails
  • Zoete koekskes, zoute koekskes en kraantjeswater à volonté

Ja, we doen catering! Ja, we zijn er voor jouw event!

Bar Pilar heeft een capaciteit tot 100 man plus drie grote zonnige terrassen: één overdekt, één voor de ochtend en middagzon, en één om de zon te vangen tijdens de apéro.

Openingsuren: 9u – 22u maandag t.e.m. vrijdag, 11u-17u zaterdag; steeds verlengbaar op aanvraag 😉

Toegang: overvloedige fiets- en autoparking ter plekke; metro Pétillon; tram- en bushaltes Arsenaal, VUB of Etterbeek Station; treinstation Etterbeek.

Volledig rolstoeltoegankelijk.